Sangerari vaginale in primul trimestru de sarcina
Wednesday, 10 August 2011 13:43

sangerari_vaginale_si_durereO femeie din patru are sangerari vaginale in primul trimestru de sarcina. in cazul in care ai, la randul tau, sangerari vaginale, se impune o vizita la ginecolog.

 

Sangerari vaginale in timpul sarcinii

In primul trimestru de sarcina, aproximativ un sfert din numarul femeilor insarcinate au sangerari vaginale. Cea mai frecventa cauza a acestora este avortul spontan (un caz din doua), mai ales daca sangerarile sunt abundente si daca dureaza mai mult de 6-7 zile. Dar avortul spontan nu este singura cauza posibila.


Asa cum se intampla in cazul oricarei sangerari, si in cazul celor vaginale se recomanda evitarea luarii aspirinei sau a oricarui anti-inflamator. 


Daca sangerarea este mai abundenta decat este, de obicei, in timpul menstruatiei, se impune vizita la ginecolog. Consultul medical este necesar si daca sangerarile sunt insotite de senzatii de slabiciune (ameteala, ritm cardiac accelerat la cel mai mic efort, senzatie de oboseala, gafait). Totodata, daca te confrunti cu aceste simptome, evita sa conduci.

Examen cartoon porn de sange si ecografie

Odata ajunsa la medic, acesta iti va face un control. Analizele de sange, dar si ecografia nu vor lipsi.


Analiza de sange ofera indicii cu privire la evolutia sarcinii si la globulele rosii.

ecografie_sarcina


De regula, ecografia nu se face imediat dupa diagnosticarea sarcinii. In cazul in care apar probleme, medicul ar putea-o, insa, recomanda. 


In schimb, cand fatul este vizibil cu ajutorul ecografului, femeile insarcinate trebuie sa se prezinte regulat la control, pentru a se asigura ca sarcina decurge bine, ca fatul nu prezinta malformatii si pentru a verifica pozitia acestuia in uter (cu ajutorul ecografului, se poate depista sarcina extrauterina).

Riscul de avort spontan

Sangerarile vaginale in primele luni de sarcina constituie aproape intotdeauna un motiv de panica pentru viitoarele mamici, intrucat pot fi semnele unui avort spontan. In acest interval, odihna este indispensabila. Aceasta nu presupune neaparat repaus la pat, ci mai ales evitarea plimbarilor lungi cu masina si a efort ului considerabil si de lunga durata si pauze mai dese.


In  momentul in care incepe sa se produca avortul spontan, nu prea ai cum sa eviti producerea acestuia. In acest stadiu, fatul este minuscul si expulzia sa nu este sesizata intotdeauna.


Daca sangerarile nu sunt abundente, de regula, nu este necesara spitalizarea. Acest lucru nu inseamna ca nu vei consulta doctorul si nici ca nu iti vei lua cateva zile de repaus. Daca, din contra, sangerarea e abundenta sau tine mai mult de 6-7 zile, este necesara prezenta de urgenta la medic.

 

Pentru intrebari si informatii suplimentare, intra in FORUM-ul anticonceptionale.ro - Probleme medicale.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro