Putem renunta cu adevarat la sex?
Friday, 09 September 2011 07:28

educatia_si_viata_sexualaCu toate ca, in prezent, avem acces la informatie, iar sexualitatea nu mai este un subiect tabu, multi dintre noi sunt victime ale prejudecatilor sexuale care, din pacate, le afecteaza viata sexuala. In ce masuta putem sa ne lipsim de sex si de beneficiile sale?

 

Omul, prin natura sa, are impulsuri sexuale, indiferent ca acestea se vor concretiza in act sexual sau nu. In jurul varstei de 2-3 ani, copilul incepe sa-si descopere corpul, lucru care duce, in multe cazuri, la descoperirea placerii (masturbare).  

Impulsurile sexuale 

La varsta de 6 ani, aceste impulsuri sunt refulate, in vederea obtinerii concentrarii copilului la alte activitati (in speciale cele scolare).


In timpul adolescentei, schimbarile hormonale readuc in atentia adolescentului sexualitatea. Unii dintre ei isi incep viata sexuala, altii nu, preferand sa descopere progresiv in ce consta aceasta.


Adultii pot, la randul lor, sa dea sau sa nu dea curs impulsurilor sexuale. Lipsa unei vieti sexuale active nu este nicidecum o tragedie, ci o alegere sau, de cele mai multe ori, o consecinta a educatiei sexuale sau a lipsei acesteia. 

putem_renunta_la_sex

 

Educatia si viata sexuala

Educatia are un rol foarte important pentru felul in care percepem si ne raportam la sexualitate, oferindu-ne fie deschiderea care sa ne ajute sa-i cunoastem placerile, fie refularea, ignorarea acesteia.


Cu toate ca multi sunt de parere ca este pacat sa nu ne bucuram de placerile sexuale, functia sexuala nu este una vitala (precum respiratia sau digestia). In schimb, ea ne ajuta sa ne simtim energici si binedispusi si sa ne cunoastem mai bine corpul. Acestea fiind spune, de ce unii oameni aleg sa renunte la viata sexuala? Ce anume determina un cuplu sa renunte la a face sex?


Sexologii si psihanalistii sunt de parere ca raspunsul la aceste intrebari se poate obtine in urma autoanalizarii, care ajuta la gasirea motivatiilor care stau la baza ignorarii vietii sexuale. Cu toate acestea, relatiile intime sau lipsa acestora nu trebuie sa fie o consecinta a ceea ce promoveaza societatea sau un dictat impus de dorinta celuilalt. 


Viata sexuala este o problema individuala si de cuplu, iar prejudecatile nu-si au rostul cand vine vorba de sexualitate.

 

Iti recomandam si articolul Cum ne raportam la sexualitate dupa varsta de 50 de ani?

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul cartoon porn scris al anticonceptionale.ro