Acetona este nociva?
Wednesday, 01 February 2012 09:01

dizolvant_pentru_unghiiUnghiile frumoase sunt pe placul tuturor, insa ti s-a intamplat sa te intrebi daca acetona sau lacul de unghii pot avea efecte neplacute din cauza compozitiei?

 


Cand deschizi flaconul in care este dizolvant, un miros intepator invadeaza incaperea, de unde si intrebarea fireasca daca substanta care emana acest miros este periculoasa sau nu pentru sanatate. Linisteste-te: nu este. Dizolvantul pentru unghii este folosit inca din 1930, fara sa se constate efecte neplacute.

 

Acetona are efecte nedorite asupra unghiei?

In ciuda faptului ca oamenii isi vopsesc unghiile inca de acum 5000 de ani, dizolvantul pentru lacul de unghii a inceput sa fie utilizat in anii 1920. In ceea ce priveste dizolvantul cel mai utilizat pentru a indeparta oja, acesta este acetona

ingrijirea_unghiilor


In urma cu 15 ani, oamenii de stiinta au dezvoltat si alti solventi, lansand produse „fara acetona”, de unde si temerea unora ca acetona ar putea dauna. Insa oamenii de stiinta sunt de parere ca acetona nu are niciun fel de efect nedorit asupra unghiei.


Cele mai multe tipuri de dizolvant pentru lacul de unghii sunt hidratante, continand vitamina E si ulei de struguri sau esenta de lavanda. Este adevarat ca acetona poate usca unghiile, insa acest lucru nu este un impedipent pentru a o utiliza daca aplici crema sau ulei pentru cuticule imediat ce ai indepartat oja.


Cu toate ca mirosurile intepatoare ale dizolvantilor pentru lacul de unghii nu sunt nocive, este indicat sa aerisesti dupa ce ti-ai facut manichiura (dupa aplicarea sau dupa stergerea ojei).

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cartoon porn cu acordul scris al anticonceptionale.ro