Mituri despre diabet
Thursday, 19 January 2012 08:32

zaharul_si_diabetulStilul de viata, ereditatea si regimul alimentar sunt responsabili de aparitia unei boli care, pana in prezent, nu e vindecabila: diabetul. Adeseori, diabetul antreneaza probleme cardiovasculare, atac vascular-cerebral, boli renale grave, orbire... Iata cateva mituri despre diabet:

 

Diabetul, intre mit si realitate

Mit: Zaharul cauzeaza diabet

Realitate: Alimentele bogate in calorii si doar ele nu cauzeaza diabet. Diabetul apare ca urmare a interactiunii dintre genetic si mediu (greutate, stil de viata, alimentatie etc.).

diabetul_si_regimul_alimentar

Este normal ca nivelul zaharului din sange sa creasca dupa consumul unor alimente foarte dulci, insa, in cazul persoanelor care nu sufera de diabet, insulina tine sub control aceasta crestere. Dupa fiecare masa, insulina ajuta celulele organismului sa sintetizeze glucoza. 


Orice surplus de calorii (fie ca este vorba de lipide, de glucide sau de proteine) va fi inmagazinat in celulele adipoase si va duce la ingrasare.  

Mit: Cei care sufera de diabet nu pot consuma deloc zahar

Realitate: In anii trecuti, regimul alimentar al celui care suferea de diabet era unul foarte restrictiv. Asadar, zaharul era total nerecomandat. Acum, se cunoaste faptul ca bolnavul de diabet poate manca alimente dulci, dar trebuie sa fie atent la cantitale, respectand anumite limite.

Mit: Diabetul nu are repercursiuni grave pentru sanatate

Realitate: Din pacate, acest lucru este fals. Conform statisticilor, 50% dintre amputarile care nu survin dupa un accident sunt cauzate de diabet. Diabetul poate antrena, de asemenea, boli renale grave. 


Aproximativ 50% dintre bolnavii de diabet dezvolta probleme nervoase (lejere sau grave), iar 80% dintre ei mor din cauza unei boli cardiovasculare sau din cauza unui accident vascular cerebral. Diabetul este principala cauza de orbire sau de disfunctie erectila - in cazul adultilor.

 

Iti recomandam si cartoon porn articolul Cafeaua reduce riscul de diabet?

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro