Herpesul: 15 intrebari si raspunsurile lor (I)
Monday, 05 December 2011 09:50

depistare_herpes_genitalHerpesul este considerat adesea un subiect tabu, motiv pentru care nu prea se discuta despre el. Jena pe care o produce aparitia acestuia poate fi o frana in calea aflarii mai multor informatii. Iata cele mai frecvente intrebari cu privire la herpes si raspunsurile lor:

 

Ce trebuie sa stii despre herpes?

1. Herpesul – virus, ciuperca sau microb?

Herpesul este un virus care ramane activ in organism. Exista doua tipuri de virus: cel pentru herpesul labial si virusul care cauzeaza herpesul genital. In unele cazuri, herpesul are ca simptom febra.


Ca orice afectiune virala, herpesul este foarte contagios. Herpesul genital constituie o boala cu transmitere sexuala.

2. Este o micoza?

Herpesul nu este o micoza, intrucat la originea lui nu sta o ciuperca, ci un virus. Herpesul genital poate fi confundat cu usurinta cu o micoza, deoarece prezinta simptome asemanatoare: mancarimi, furnicaturi... iata si motivul pentru care medicul este singurul care poate pune un diagnostic corect.

3. Am o micoza recidivanta care nu cedeaza la tratament. Este vorba de herpes genital?

Herpesul genital si micoza constituie patologii inrudite. Herpesul poate favoriza aparitia unor infectii sau a candidozei si prezinta, adesea, aceleasi simptome ca si micoza.

4. Din ce cauza apare herpesul genital?

Herpesul genital este o boala cu transmitere sexuala. Cel mai adesea, se ia in urma unui contact sexual neprotejat cu un purtator al virusului. Un simplu contact cu pielea si organele genitale ale persoanei infestate este suficient pentru transmiterea virusului.

5. Herpesul apare din cauza igienei precare?

Raspunul cartoon porn este „nu”. Herpesul genital apare in cazul unui contact sexual neprotejat cu o persoana purtatoare a virusului. Dar, in perioada in care esti purtator,-oare a viruslui, se impune respectarea stricta a regulilor de igiena.

6. Cum poti lua herpes?

Virusul se transmite prin contactul direct intre piele si mucoasa, cel mai adesea in timpul raporturile sexuale. Cu toarte acestea, virusul poate fi luat si in urma contactului cu pielea sau cu organele genitale ale celui infestat (in cadrul sexului vaginal, oral sau anal).


Virusul care cauzeaza herpes nu se gaseste in sperma. Contactul direct cu pielea si mucoasele in timpul raporturile sexuale este responsabil de transmiterea virusului.


Virusul care cauzeaza herpes labial se regaseste si in saliva, deci poate fi transmis prin sarut.

7. Partenerii stabili trebuie sa foloseasca prezervativul?

Medicul este cel mai in masura sa raspunda la aceasta intrebare, in urma analizelor care atesta ca o persoana este sau nu este purtatoare de virusul responsabil de aparitia herpesului.

 

Citeste si partea a II-a...

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro