Infectiile pelvine si fumatul, responsabile de sarcina extrauterina?
Thursday, 17 November 2011 10:25

fumatul_si_sarcina_extrauterinaSe pare ca infectiile pelvine (infectia cu Chlamydia trachomatis) si/ sau fumatul sporesc riscul de sarcina extrauterina la femeile care au renuntat la contraceptie – aceasta este concluzia la care au ajuns recent specialistii.

 

Cercetatorii au analizat cazurile de sarcina extrauterina inregistrate intre 1992 si 2002 si au ajuns descoperit doua tendinte, in functie de contextul aparitiei sarcinii. 

Sarcina extrauterina, o urgenta medicala

Astfel, ei au ajuns la concluzia ca numarul femeilor care s-au confruntat cu o sarcina extrauterina fara a apela la nicio metoda de contraceptie a crescut cu 17% in acest interval si s-a redus cu 29% in cazul celor care s-au confruntat cu o sarcina extrauterina ca urmare a esecului metodei de contraceptie.

fumatul_favorizeaza_sarcina_extrauterina


Factorul varsta a fost luat, la randul lui, in considerare. Astfel, femeile cu varste cuprinse intre 30 si 34 de ani si care nu apeleaza la nicio metoda de contraceptie prezinta un risc de sarcina extrauterina cu 53,7% mai mare decat cele care raman insarcinate inainte de implinirea varstei de 30 de ani.


Cercetatorii sunt de parere ca riscul de sarcina extrauterina (ectopica) este sporit de infectia cu Chlamydia trachomatis (cu 23%) si de fumatul la varsta procrearii.


De fapt, acesti doi factori (infectia cu Chlamydia trachomatis si fumatul) sunt, in proportie de 60%, responsabile de sarcina extrauterina.

 

Pentru intrebari si sfaturi, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Probleme medicale

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului cartoon porn anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro