Cu cat ramai insarcinata mai tarziu, cu atat cresc sansele de a avea baiat
Thursday, 10 November 2011 14:45

sansele_de_a_avea_baiatDaca ramai insarcinata mai tarziu, ai mai multe sanse de a avea un baietel – asa se explica de ce se nasc mai multi baieti decat fetite in ultimii ani, evidentiaza un studiu publicat in British Medical Journal.

 

 

Embrionii/ fetii de sex masculin prezinta un risc mai mare de a deceda decat cei de sex feminin. Cu toate acestea, se nasc mai multi baieti decat fete. Cum se explica acest fenomen?

Sarcina si probabilitatea de a avea un baiat

nou-nascut

Una dintre ipoteze este aceea conform careia spermatozoizii masculini prezinta o mobilitate mai mare in lichidele vascoase. Astfel, fecundarea pe cale naturala presupune ca sperma ajunge in mucusul din colul uterin, a carui vascozitate variaza de la o femeie la alta si de la o perioada la alta.


Luc Smith, cercetator in cadrul Universitatii din Maastricht (Olanda) si colegii sai au emis ipoteza potrivit careia cu cat fecundarea (pe cale naturala) se produce mai lent, cu atat cresc sansele ca femeia sa dea nastere unui baiat.


Studiul a analizat cazurile a peste 5200 de femei care au nascut in perioada 2001-2003.


Cercetatorii au constatat si ca, din cele 498 de femei care au ramas insarcinate dupa mai bine de 12 luni de incercari, 58% au dat nastere unui baietel. Peste 4700 de participante la studiu au ramas insarcinate in mai putin de 12 luni, iar 51%dintre ele au nascut un baiat.


Cu toate acestea, cercetatorii iau in calcul si alte explicatii, vizand numarul de raporturi sexuale ale cuplului, rata de avort etc.

 

Iti recomandam si articolul Fertilitatea creste daca partenerii de cuplu fac dragoste zilnic

 

Pentru mai multe informatii, intrebari si sfaturi, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Intrebari despre fertilitate

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi cartoon porn posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro