Circumcizia injumatateste riscul de a contracta HIV-SIDA
Monday, 24 October 2011 07:51

circumcizia_scade_riscul_de_hiv-sidaCercetatorii americani si kenieni, in frunte cu Jared Baeten, au realizat un studiu, intre anii 1993-1997, cu privire la felul in care se transmite HIV-SIDA la barbatii circumcisi si la cei care nu au trecut prin aceasta interventie chirurgicala. 

 

In intervalul in care s-a desfasurat studiu, 745 de barbati (soferi de camion) au raspuns la intrebari ce vizau activitatea lor sexuala cu 3 partenere (sotie, amanta, prostituata). Partcipantii la studiu erau fie purtatori ai virusului HIV, fie se confruntau cu diverse boli cu transmitere sexuala.

 

Dupa ce au inregistrat raspunsurile participantilor la studiu, cercetatorii au calcul probabilitatea infectiei cu HIV pentru fiecare caz in parte.


Probabilitatea de a contracta virusul HIV dupa un singur raport sexual este de 1 la 160, pentru cei mai multi barbati.

Circumcizia si riscul de a contracta HIV-SIDA

De altfel, cercetatorii au observat o diferenta clara intre barbatii circumcisi si cei necircumcisi, acestia din urma prezentand un risc de doua ori mai mare de a fi infestati decat barbatii circumcisi (1/80 fata de 1/200).

infectia_cu_hiv-sida


Rezultatul acestui studiu confirma rezultatele cercetarilor anterioare dar, spre deosebire de acestea din urma, este singurul care la care s-au luat in calcul caracteristicile culturale care pot influenta comportamentul sexual. 


Studiul a relevat faptul ca diferentele culturale in materie de sexualitate nu influenteaza riscul de a contracta HIV-SIDA si ca acest risc este influentat de faptul ca barbatul e circumcis sau nu.


Concluzia? Circumcizia scade riscul contractarii HIV-SIDA, lucru care poate sta la baza unor noi startegii de prevenire a infectiei.

 

Iti recomandam cartoon porn si articolul Cum se transmite HIV-SIDA: 10 intrebari si raspunsurile lor.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro