Plamanii nostri contin celule stem
Wednesday, 28 September 2011 08:47

plamanii_nostri_contin_celule_stemCercetatorii americani au facut o descoperire importanta pentru bioinginerie si regenerarea tesuturilor: plamanii nostri contin celule stem. 

 

In anumite zone ale plamanilor se gasesc celule nediferentiate care se regenereaza si se diferentiaza in mai multe tipuri. Altfel spus, in plamanii nostri se gasesc celule stem.

 

Descoperirea a fost facuta de o echipa de cercetatori americani de la Harvard Medical School, pornind de la studii efectuate asupra plamanilor unor adulti decedati ale caror organe au fost donate.


Piero Anversa, coordonatorul echipei care a facut descoperirea, explica: „Aceste celule stem sunt specifice plamanilor si nu sunt la fel de interesante ca cele embrionare, care pot da nastere la orice tip de tesut sau organ". 


Echipa de cercetatori a reusit sa vindece plamanii soarecilor pe care s-au realizat testele, dupa injectarea in vitro a celulelor stem in plamani. Celulele stem s-au integrat in plamanii bolnavi, formand  bronhiole, alveole si vase pulmonare.


Mai mult decat atat, cercetatorii americani au reusit sa recupereze aceste celule stem umane care au dus la vindecarea plamanilor soarecelui si sa le utilizeze, in acelasi scop, pe un alt soarece.


Descoperirea are implicatii clinice multiple, fiind foarte importanta pentru bioinginerie si pentru regenerarea celulara.

 

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro