SIDA: Proteina care impiedica aparitia bolii
Wednesday, 28 September 2011 07:04

prevenire_hiv-sidaEste cunoscut faptul ca virusul HIV nu afecteaza sanatatea maimutelor in masura in care afecteaza sanatatea oamenilor. Acest lucru se datoreaza unei proteine, TRIMS, prezenta in celulele afectate. Cum actioneaza aceasta proteina impotriva virusului HIV?


In momentul in care virusul HIV afecteaza celula, proteina TRIMS impiedica multiplicarea acestuia. 

Proteina care lupta impotriva HIV-SIDA

Oamenii de stiinta elvetieni, care se ocupa cu studierea virusului responsabil de aparitia SIDA, au descoperit ca aceasta proteina stimuleaza mai multe gene ale sistemului imunitar. 


Gratie proteinei TRIMS, celula infestata este recunoscuta de sistemul imunitar si eliminata. Asa se explica de ce maimutele infestate cu HIV nu se imbolnavesc de SIDA.

 

Proteina se gaseste si in organismul uman, insa in cantitate mult mai mica, neputand, astfel, impiedica declansarea SIDA la multi purtatori ai virusului HIV.


Descoperirea facuta de cercetatorii elvetieni ar putea duce la dezvoltarea unei noi strategii de prevenire, avand ca scop stimularea imunitatii naturale prin cresterea cantitatii de proteina TRIMS in organismul uman.

 

Iti recomandam si articolul Cum se transmite HIV-SIDA? 10 intrebari si raspunsurile lor.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la cartoon porn sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro