Ce impact are pilula contraceptiva asupra memoriei?
Wednesday, 14 September 2011 13:36

pilula_contraceptiva_si_memoriaCercetatorii americani au efectuat recent un studiu care dovedeste faptul ca pilula contraceptiva influenteaza memoria. Iata ce spun rezultatele acestui studiu publicat in revista americana Neurobiology of Learning and Memory:

 

Femeile care aleg pilula nu memoreaza evenimentele la fel ca cele care opteaza pentru o alta metoda de contraceptie

Pilula contraceptiva afecteaza memoria?

Femeile care au luat parte la studiu au fost puse in fata unui eveniment marcant si stresant in acelasi timp: un accident de circulatie in care au fost implicati o mama si copilul ei. O luna mai tarziu, ele au fost intrebate despre accident.


Astfel, femeile care luau pilule contraceptive si-au amintit mai ales emotiile si traumatismele accidentului, cum ar fi ducerea la spital a copilului aflat in stare critica si incercarile medicilor de a-l salva. 


Spre deosebire de acestea, participantele care nu luau pilula si-au amintit toate detaliile accidentului, inclusiv felul in care masina a luat foc.


Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca pilula nu altereaza memoria, insa impactul acesteia asupra echilibrului hormonal modifica perceptia asupra evenimentelor si mai ales felul in care sunt memorate acestea.


Femeile care iau pilula retin mai degraba emotiile si trairile pe care le-au avut cu privire la un anumit eveniment (vezi accidentul de circulatie), in timp ce femeile care nu apeleaza la contraceptivele orale isi amintesc mai bine detaliile acestuia.


Cercetatorii spera ca aceste rezultate ii vor ajuta sa explice motivul pentru care femeile sunt mai des victime ale stresului posttraumatic decat barbatii. Un studiu viitor ar putea arata felul in care estrogenul actioneaza asupra memoriei femeilor.

 

Iti recomandam si articolul Beneficiile pilulei contraceptive.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro