Pilula + tutunul – o combinatie foarte riscanta
Thursday, 08 September 2011 14:03

tutunul_cauzeaza_infarctIn perioada 27-30 august 2011 a avut loc, la Paris, un congres al Societatii Europene de Cardiologie  (ESC), in cadrul caruia au fost analizate bolile cardiovasculare care ating femeile. 

 

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca una din principalele cauze ale infarctului la femei este combinatia pilula contraceptiva – tutun. 

Pilula contraceptiva da, tutun nu

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces in randul femeilor (54%), iar femeile care se confrunta cu aceste afectiuni sunt din ce in ce mai tinere, cu toate ca acestea din urma beneficiaza de protectia hormonilor, spre deosebire de cele aflate la menopauza. 

tutunul_si_bolile_cardiovasculare


29% dintre femeile cu varste cuprinse intre 45 si 54 de ani sunt fumatoare.

 

Fostul presedinte cartoon porn al Societatii Europene de Cardiologie, prof. Bertrand, afirma ca tutunul si pilula contraceptiva poate reprezenta o combinatie mortala: “Aceasta creste cu 20% riscul de a dezvolta o boala cardiovasculara”, atrage atentia cardiologul.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro