Afectiunile cardiovasculare – pericol pentru femeia insarcinata
Thursday, 08 September 2011 09:04

bolile_cardiovasculare_pericol_pentru_femeile_insarcinateFemeile insarcinate care prezinta afectiuni cardiovasculare isi asuma un mare risc: au sanse de a-si pierde viata la nastere.

Confruntata cu aceasta realitate, Societatea Europeana de Cardiologie (ESC) militeaza pentru o atenta supraveghere medicala a pacientelor cu boli cardiace care doresc un bebelus. 

Bolile cardiovasculare si sarcina

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate in randul femeilor insarcinate”, precizeaza prof. Michel Komajda, presedintele ESC. Iar aceasta situatie nu pare sa cunoasca imbunatatiri. 


Numarul femeilor care prezinta acest risc nu scade, insa varsta la care femeile raman insarcinate tinde sa creasca. Astfel, riscul ca femeia insarcinata sa sufere de diabet, hipertensiune si obezitate, maladii asociate cu afectiunile cardiovasculare, este din ce in ce mai mare.


Societatea Europeana de Cardiologie are in evidenta 1300 de femei originare din 28 de tari. Toate cele 1300 sufera de o afectiune cardiovasculara. 60% dintre ele prezinta o boala cardiaca congenitala, in timp ce restul sufera de afectiuni precum valvulopatie, cardiomiopatie sau cardiopatie ischemica.


26% dintre aceste femei au cartoon porn necesitat spitalizare in timpul sarcinii si in doua cazuri din trei masura a fost luata ca urmare a problemei cardiace de care sufera.


40% dintre femeile care prezinta afectiuni cardiace sunt nevoite sa recurga la cezariana. “Aceste rezultate sunt de natura sa ne determine sa schimbam practica, astfel incat pacientele sa fie monitorizate cat mai mult cu putinta in timpul lunilor de sarcina”, concluzioneaza prof. Komajda.

 

Pentru intrebari sau informatii suplimentare, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Perioada prenatala.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro