SIDA: noi strategii de prevenire
Friday, 26 August 2011 09:41

strategii_prevenire_sidaLuna trecuta a avut loc la Roma o conferinta stiintifica internationala despre SIDA. 6000 de experti s-au reunit pentru a gasi solutii in vederea impiedicarii raspandirii SIDA, boala care, in prezent, face 33 de milioane de victime.

 

„Descoperirile din aceste ultime luni cu privire la prevenirea SIDA au implicatii serioase”, explica profesorul Michel Kazatchkine, director general al Fondului mondial al luptei impotriva SIDA. Printre aceste efecte se numara paludismul si tuberculoza.

Cum poate fi prevenita SIDA?

Prezervativul reprezinta principalul mijloc de protectie impotriva HIV-SIDA. Cu toate acestea, mai multe studii prezentate in cadrul respectivei conferinte au evidentiat si alte strategii de prevenire.


Una dintre acestea este administrarea de antiretrovirale persoanelor care prezinta un risc sporit de a contracta SIDA. La un studiu realizat in intervalul iulie 2007- decembrie 2009 in 6 tari, au participat 2499 de barbati cu varste cuprinse intre 18 si 67 de ani, care nu erau infestati cu virusul HIV, dar a caror partenera era seropozitiva.  


Concluzia? Barbatii care luau antiretrovirale au prezentat un risc cu pana la 92% mai mic de a contracta SIDA.


Insa principalul subiect de discutie in cadrul conferintei de la Roma a fost rolul circumciziei in lupta impotriva SIDA. S-a constatat, astfel, ca circumcizia reduce riscul contractarii virusului HIV cu 76%. La acest studiu au participat barbati din Johannesburg, loc in care incidenta bolii este mare: 40% dintre barbatii necircumcisi si cu varste cuprinse intre 35 si 39 de ani sunt seropozitivi.


Lupta impotriva SIDA are intotdeuana nevoie de suport financiar: doar 6,6 milioane de oameni din intreaga lume beneficiaza de tratament.

 

Iti recomandam si articolul Noutati despre vaccinul anti-HIV.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro