Gena responsabila de infertilitatea masculina
Thursday, 25 August 2011 10:00

infertilitatea_masculinaO echipa de cercetatorile din mai multe tari a evidentiat rolul pe care il joaca o anumita gena in cazul infertilitatii masculine. 

 

Atunci cand barbatii mostenesc gena DEFB126 (deopotriva de la mama si de la tata),  spermatozoizii lor nu contin proteina care ii ajuta sa ajunga in trompele uterine, unde se produce fecundarea.

 

Cercetatorii estimeaza ca aproape 20% din barbati prezinta aceasta mutatie genetica. 


Studiul, publicat in Science Transnational Medicine, a analizat 500 de cupluri de tineri chinezi, timp de 2 ani. Barbatii care au participat la studiu nu erau infertili, dar spermatozoizii acestora aveau 20% sanse de a ajunge in uter. 

Infertilitatea masculina

Unii barbati pot depasi acest impediment datorita altor factori, precum forma, numarul sau mobilitatea spermatozoizilor, care ii ajuta pe acestia din urma sa fecundeze ovulul, a explicat dr. Gary Cherr, profesor al Universitatii din California. Cu toate acestea, nu toti barbati care sufera de aceasta mutatie genetica pot concepe un copil.

sterilitate_barbati

 


Observatiile cercetatorilor evidentiaza faptul ca femeile al caror sot a mostenit de doua ori gena DEFB126 nu aveau decat 60% sanse de a ramane insarcinate, spre deosebire de femeile al caror sot nu avea aceasta mutatie. Cu toate acestea, atunci cand primele ramaneau gravide, acest lucru se intampla cu o intarziere de doua luni fata de femeile al caror sot nu avea respectiva problema.


Putem vorbi de sterilitate atunci cand cuplul nu reuseste sa conceapa un copil dupa 12 luni in care partenerii au intretinut raporturi sexuale neprotejate.


Potrivit cartoon porn cercetatorilor, ar fi relativ simplu sa se conceapa un test necostisitor care sa permita detectarea acestei mutatii. 


In lume, 10-15% dintre cupluri nu pot concepe un copil. Intr-un caz din 5, cauza infertilitatii nu este cunoscuta.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro