De ce femeile sufera de migrene mai des decat barbatii?
Friday, 19 August 2011 08:31

dureri_de_cap_sau_migreneFemeile sunt mai predispuse la migrene decat barbatii. Ce sta la baza producerii migrenelor si de ce femeile sunt cele mai afectate?

 

Specialistii sunt de parere ca hormonii sunt „raspunzatori” de aparitia migrenelor. Aproximativ 18% dintre femei sufera de aceasta afectiune fata de doar 6% dintre barbati.

 

Medicii explica aceasta inegalitate in ceea ce priveste migrenele invocand gradul de stres produs de agentii exteriori, dar si raspunsul psihologic la durere.

Hormonii sexuali, la baza migrenelor

Cercetarile recente au demonstrat faptul ca hormonii sexuali se fac „vinovati” de migrene. In cazul femeilor, durerile de cap se instaleaza la finalul pubertatii si tind sa se reduca atat ca frecventa, cat si ca intensitate dupa instalarea menopauzei. 

de_ce_apar_migrenele

 


Astfel, migrena este una din putinele afectiuni neurologice care se diminueaza odata cu inaintarea in varsta.


Migrenele sunt mai dese in timpul menstruatiei si mai rare in timpul sarcinii. Se pare ca cartoon porn estrogenul este hormonul responsabil de aparitia durerilor de cap (migrenelor).


Medicii au descoperit ca barbatii care isi fac operatie de schimbare de sex, dupa ce incep hormonoterapia sufera de migrene la fel de des ca femeile.

 

Pentru intrebari si informatii suplimentare, acceseaza FORUM-ul anticonceptionale.ro - Probleme medicale.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro