Noutati despre vaccinul anti-HIV
Friday, 19 August 2011 07:29

vaccin_anti-hivOamenii de stiinta americani au identificat 17 anticorpi eficienti in lupta impotriva HIV-SIDA. Caracterizati ca fiind foarte „puternici”, acesti anticorpi proteici pot neutraliza mai multe tulpini ale virusului HIV. 

 

Publicat in revista Nature, studiul a fost realizat de cercetatorii din cadrul Scripps Research Institute din La Jolla (California) si de cei din cadrul a doua societati de biotehnologie (Theraclone Sciences si Monogram Biosciences), fiind coordonat de cercetatorii din cadrul IAVI (International AIDS Vaccine Initiative's).

Vaccinul anti-HIV

Noii anticorpi au fost studiati in raport cu 4 persoane seropozitive. Surpriza de proportii: anticorpii contin proteine de 10 pana la 100 de ori mai puternice decat anticorpii descoperiti pana in acest moment.


Aceasta descoperire deschide noi perspective in lupta impotriva HIV-SIDA si a descoperirii unui vaccin impotriva acestei boli. In prezent, din cauza diferitelor mutatii pe care le sufera virusul HIV, acesta din urma este imposibil de neutralizat in toate cazurile.


Faptul ca, in prezent, cercetatorii dispun de anticorpi puternici impotriva HIV-SIDA le permite largirea razei de actiune si o lupta mai eficienta impotriva tulpinilor acestui virus. SI totusi, lupta cu HIV-SIDA inca nu s-a incheiat..

 

Iti recomandam si articolul SIDA ar putea fi invinsa in urmatorii 20 de ani.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro