4 reguli de aur pentru a-ti pastra sanatatea si a trai mai mult
Thursday, 18 August 2011 08:14

viata_sanatoasaStilul de viata joaca un rol foarte important pentru a-ti pastra sanatatea si pentru a trai mai mult. Avem in vedere 4 comportamente "sanatoase” care, practicate cel putin 10 ani, iti prelungesc viata.

 

Un studiu la care au participat, timp de 11 ani,  20 000 de persoane cu varste cuprinse intre 45 si 79 de ani a relevat faptul ca, in cazul persoanelor care nu au tinut cont de cele 4 reguli mentionate mai jos, riscul de mortalitate timpurie este de 4 ori mai mare decat in cazul celorlalti participanti la studiu.

4 comportamente "sanatoase”

1. Mananca zilnic fructe si legume

Legumele si fructele bogate in vitamina C tin bolile la distanta, ajutandu-te sa-ti pastrezi sanatatea.

2. Fii o persoana activa

Desigur ca este bine sa faci miscare/ exercitii fizice zilnic, dar poti avea si altfel o viata activa. Astfel, daca ai o profesie care sa iti permita sa nu stai toata ziua pe scaun, problema este pe jumatate rezolvata. Daca ai o profesie care predispune la sedentarism, nu uita sa faci zilnic macar 30 de minute de miscare/ exercitii fizice. Acestea te vor ajuta sa fii in forma si sanatoasa.

exercitiile_fizice_te_ajuta_sa_traiesti_mai_mult

 

3. Consum moderat de alcool

Consumat in cantitati moderate, alcoolul te ajuta sa te relaxezi si sa fii mai putin anxioasa. In cantitati mari, acesta afecteaza creierului si ficatul. Intoxicatiile cu alcool pot duce la inconstienta, la palpitatii, iar, in cazuri grave, pot duce la deces.

4. Nu fuma

Fumatul activ sau pasiv poate cauza boli de inima, boli respiratorii, dar si cancer pulmonar. Fumatul pasiv este foarte periculos pentru copii, care devin, astfel, predispusi la pneumonie si la astm.

 

Tine cont si de faptul ca tigara afecteaza si viata sexuala, putand duce, in cazul barbatilor, la disfunctii erectile sau la infertilitate masculina sau feminina.

 

Iti recomandam si articolul Alimente care stimuleaza fertilitatea.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducere cartoon porn a integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro