4 sfaturi pentru femeile care isi doresc un bebelus
Tuesday, 09 August 2011 12:14

fertilitate_femininaIubesti copiii si abia astepti sa-l ai pe al tau. Te simti pregatita sufleteste, insa ce pregatiri mai ai de facut inainte de conceptie?

 

1. Acidul folic

Adesea, femeile au carente de acid folic. Acidul folic (vitamina B9) joaca un rol deosebit de important in timpul sarcinii. Carenta de acid folic in momentul conceptiei si la inceputul sarcinii creste riscul de dezvoltare incetinita si de malformatii grave (spina bifida). 


Studiile recente au demonstrat faptul ca acidul folic luat inainte de sarcina duce la scaderea cu pana la 70% a riscului de nastere prematura (nastere in saptamana 20-28). Astfel, femeile care isi doresc un bebelus trebuie sa aiba o alimentatie corecta si echilibrata nu doar in timpul sarcinii, ci si inainte de aceasta.

2. Vaccinul gripal

alimentatie_in_sarcina

Contractarea virusului gripal in primul trimestru de sarcina este asociata cu cresterea riscului de avort spontan. Asadar, mai ales daca urmeaza sezonul gripelor si racelilor, este recomandat sa te vaccinezi. 


In cazul in care tu, ca viitoare mamica, nu poti face vaccinul, este important ca cei din imediata apropiere (sotul, copiii) sa se vaccineze. 

3. Nu fuma!

Fumatul in timpul sarcinii (chiar si pasiv) poate avea consecinte dezastruoase pentru fat. Totodata, tutunul antreneaza scaderea fertilitatii femeii cu 15 pana la 40%. Inclusiv fertilizarea in vitro este afectata daca femeia este fumatoare.


Fertilitatea scade si in cazul barbatilor care fumeaza. 


Avortul spontan poate avea drept cauza fumatul unuia sau a ambilor viitori parinti. Asadar, cuplurile care doresc sa aiba un copil sunt sfatuite sa renunte la fumat chiar inainte de momentul conceptiei.

Acizii grasi Omega 3

Acizii grasi Omega 3 sunt esentiali in perioada sarcinii. Ei sunt indispensabili dezvoltarii creierului bebelusului. Totodata, acestia scad riscul nasterii premature si a greutatii scazute a bebelusului in momentul nasterii. 


Acizii Omega 3 sunt importanti cartoon porn si pentru fabricarea laptelui matern.


In cazul in care nu-ti place pestele, poti lua suplimente Omega 3 la sfatul medicului.

 

Iti recomandam si articolul Alimentatia in timpul sarcinii.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro