HPV se transmite si prin sex oral
Monday, 08 August 2011 09:58

virusul_papiloma_umanSexul oral, la fel ca si cel vaginal sau anal practicat fara prezervativ poate duce la contractarea unor infectii/ boli cu transmitere sexuala. Virusul papiloma uman poate provoca leziuni la nivelul colului uterin si sa duca, in final, la cancer. 

Sexul oral, responsabil de transmiterea HPV

Femeia poate contracta HPV prin intermediul sexului (de orice fel, inclusiv oral) de la un partener infestat. Asa stau lucrurile atat in cazul felatiei, cat si in cel al cunilingus-ului (caz in care barbatul poate lua virusul de la o partenera infestata).


Prezenta acestui virus nu este neaparat sesizata la nivelul organelor genitale. In anumite cazuri, apar condiloame (veruci sau negi genitali).


De asemenea, virusul papiloma poate fi localizat la nivelul gurii sau al gatului, desi sunt rare aceste cazuri. 

Cancerul de gat, cauzat de HPV

Anumite tulpini de HPV, localizate la nivelul gatului, pot antrena modificari la nivel celular. Mai multi parteneri sexuali cu care faci sex oral (mai mult de 6) inseamna un risc mai mare de cancer la gat. Riscul de a face aceasta forma de cancer creste odata cu numarul partenerilor sexuali. Tutunul si alcoolul sporesc, la randul lor, riscul de imbolnavire.

Cum putem evita infectia cu HPV?

In primul rand, reducerea numarului de parteneri sexuali. In al doilea rand, folosirea prezervativului in timpul raporturilor sexuale (inclusiv in timpul sexului oral). Atat barbatii, cat si femeile trebuie sa se protejeze de acest virus.


O a treia solutie ar fi vaccinul contra HPV. Pana in prezent, vaccinul ajuta la prevenirea cancerului de col uterin si este adminstrat adolescentelor care nu si-au inceput viata sexuala. Se studiaza varianta vaccinarii baietilor, in vederea prevenirii condiloamelor si a cancerului la gat.

 

Pentru intrebarui si informatii suplimentare, intra in FORUM-ul anticonceptionale.ro - Probleme medicale.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro