Vitamina D, vitamina dorintei sexuale?
Monday, 08 August 2011 08:33

vitamina_d_stimuleaza_libidoulDorinta sexuala este in stransa legatura cu psihicul, cu felul in care ne raportam la relatia de cuplu, dar nu numai... Ea depinde si de un hormon – testosteronul, iar vitamina D are un rol esential pentru acest hormon.

Vitamina D stimuleaza dorinta sexuala?

Un studiu recent a demonstrat ca vitamina D joaca un rol important in viata sexuala. Vitamina D impiedica aparitia rahitismului si constituie obiectul mai multor studii, in vederea prevenirii si tratarii cancerului, a infarctului si a accidentelor cardio-vasculare. Si iata ca ea joaca un rol important si pentru sexualitate.


Sudiul a aratat ca, in cazul barbatilor, nivelul de testosteron este in stransa legatura cu prezenta vitaminei D. Astfel, cu cat vitamina D este prezenta in sange in cantitate mai mare, cu atat va creste si nivelul testosteronului. Si invers. Testosteronul este hormonul responsabil cu dorinta sexuala si, in cazul in care nivelul acestuia este scazut, si apetitul sexual se va diminua.

vitamina_d_responsabila_de_dorinta_sexuala

 


De regula, multe persoane au carenta de vitamina D, mai ales iarna, deoarece soarele este cel care ajuta la sintetizarea vitaminei D din piele. Asa se explica si de ce primavara si vara creste apetitul sexual.


Vitamina D se gaseste in uleiul din ficat de peste, in lactate, nuci sau in galbenusul de ou.


Pana in prezent, cercetatorii au studiat efectul vitaminei D asupra testosteronului numai in cazul barbatilor.

 

Iti recomandam sa citesti si articolul Alimente-remedii pentru probleme sexuale.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro