Menopauza, responsabila de luarea in greutate?
Wednesday, 03 August 2011 13:58

menopauzaMulte femei constata, dupa ce s-a instalat menopauza, ca au luat in greutate si tind sa creada ca menopauza este responsabila de kilogramele in plus. Ce parere au medicii?

 

Medicii infirma aceasta teorie si sunt de parere ca, in preajma instalarii menopauzei, in jurul varstei de 50 de ani, multe femei se confrunta simptome precum: bufeuri de caldura, insomnie, oboseala, indispozitie etc.

Menopauza si kilogramele in plus

In incercarea de a a face fata schimbarilor determinate de scaderea activitatii hormonale, unele femei isi schimba obiceiurile alimentare, de multe ori fara sa se gandeasca la acest lucru.


Alte femei prefera consumul unor alimente care sa le faca sa se simta bine in aceasta etapa a vietii: fie opteaza pentru produse care contin multe grasimi, fie aleg produsele foarte dulci.


Prin urmare, nu menopauza este responsabila de luarea in greutate, ci starea care survine dupa instalarea acesteia.


Studiile cu privire la luarea in greutate au evidentiat faptul ca femeile care au ajuns la 58 de ani au, in medie, cu 10 kg mai mult decat aveau la 18 ani. Bineinteles ca aceasta nu este o regula, intrucat unele femei nu iau mai mult de 2-3 kg, in timp ce altele se ingrasa cu 15-20 kg in acest interval.


La o analiza atenta, se poate constata ca luarea in greutate este progresiva, este un proces pe termen lung si nu este un simptom al menopauzei.

Cum se explica aceasta teorie?

De obicei, la 50 de ani femeile gasesc inacceptabile kilogramele acumulate de-a lungul anilor si isi amintesc ce greutate au avut la 20 de ani. Acelasi lucru se petrece si in cazul barbatilor.


Odata cu inaintarea in varsta, metabolismul scade, iar organismul nu mai are nevoie de atatea calorii ca in tinerete. Daca, la 50 de ani, mancam ca la 20, este normal sa luam in greutate, mai ales ca, de cele mai multe ori, “uitam” sa facem zilnic miscare.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro