Speranta de viata, influentata mai mult de stilul de viata decat de ereditate
Friday, 22 July 2011 12:24

speranta_de_viataUn studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Goteborg, publicat in International Journal of Medicine demonstreaza ca numarul anilor traiti de parintii nostri nu influenteaza speranta noastra de viata. Mai mult decat atat, fiecare dintre noi traieste in functie de stilul sau de viata.

 

Speranta de viata depinde de stilul in care traim

Pana nu demult, obisnuiam sa credem ca oamenii ai caror parinti au atins varste inaintate vor trai, si ei, cam tot atat cat parintii lor, insa profesorul Lars Wilhelsen contrazice aceasta teorie : « Studiul nostru arata ca stilul de viata este cel care influenteaza speranta de viata, si nu ereditatea ».


Nefumatorii, persoanele care nu beau cafea in exces si cele care duc o viata echilibrata (influentata si de factorii socio-economici) si al caror nivel de colesterol este in parametri normali la varsta de 50 de ani, au sanse destul de mari sa ajunga sa-si sarbatoreasca cea de-a 90-a aniversare.

stilul_de_viata_influenteaza_speranta_de_viata

 


« Vorbim de o noutate. Multi dintre acesti factori joaca un rol important in ceea ce priveste bolile cardiovasculare, dar studiul nostru arata ca factorii sunt in stransa legatura si cu longevitatea in general », afirma Wilhelsen.

 

Asadar, factorul ereditar trece pe plan secund cand vorbim de speranta de viata, lasand locul, in prim-plan, obiceiurilor si stilului nostru de viata.

 

Citeste si articolul Excesul de greutate afecteaza calitatea spermei.

loading...
 
 


Iau cartoon porn anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro