Infectia cu Chlamydia trachomatis, responsabila de nasterea prematura?
Thursday, cartoon porn 14 July 2011 10:42

infectia_cu_chlamydia_trachomatisO echipa de medici, in frunte cu dr. GI Rours, a Centrului medical din cadrul Universitatii Erasmus din Rotterdam (Olanda) a realizat un studiu, pentru a descoperi riscul pe care-l prezinta infectia cu Chlamydia trachomatis asupra femeilor insarcinate, mai exact daca aceasta sporeste riscul nasterii premature.

 

La studiu au participat 4055 de femei insarcinate si a fost realizat pe baza datelor de la consultatiile efectuate in perioada februarie 2003 - ianuarie 2005 si a chestionarelor completate de subiecti. Totadata, au fost analizate varsta la care aceste femei au ramas insarcinate si greutatea bebelusilor la nastere (3913 nou-nascuti).

Chlamydia trachomatis si nasterea prematura

Prevalenta infectiei cu Chlamydia trachomatis a fost de 3.9% si a variat in functie de varsta si de antecedentele social-economice.

nastere_prematura

 


Astfel, cercetatorii au concluzionat ca aceasta infectie creste riscul nasterii premature, dar nu au reusit sa descopere vreo legatura intre infectia cu Chlamydia trachomatis si greutatea scazuta a bebelusilor la nastere.


Riscul ca o femeie infestata cu aceasta bacterie sa nasca inainte de saptamana 32 este de 14.9%, in timp ce riscul de a naste inainte de saptamana 35 este de 7.4%.


Autorii studiului atrag atentia ca infectia cu Chlamydia trachomatis sporeste semnificativ riscul nasterii premature si, prin urmare, constituie un pericol pentru sanatatea femeilor.

 

Pentru intrebari, intra in FORUM-ul anticonceptionale.ro - Perioada prenatala.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro