Scarile - un pericol pentru copii
Friday, 24 September 2010 13:44

Pentru a evita accidentele nefericite, evita sa iti lasi copilul singur in preajma scarilor. Adopta cateva masuri de siguranta pana cand copilul va mai creste.

Majoritatea parintilor vad scarile ca un adevarat pericol pentru copii, mai ales cand e vorba de prescolari.

Te uiti la copilul tau, care abia umbla in patru labe, te uiti la scarile din casa si e foarte usor sa-ti imaginezi un accident nefericit.

Cand copilul tau abia invata sa umble in patru labe, e mai usor sa-l feresti de scari.

Dar odata ce creste si invata sa umble, trebuie sa iei masuri pentru a-l proteja.

Monteaza cate un gardulet, atat la baza scarilor, cat si in partea de sus. Daca gardul va fi inchis bine, copilul nu v-a putea trece de el.

Important este sa nu exagerezi si sa nu uiti ca micutii trebuie sa invete sa se acomodeze cu scarile. Doar ca atunci cand invata sa urce si sa coboare, trebuie sa ii supraveghezi atent.

La un an si trei luni, poti incepe. Ajuta-l sa coboare scarile cu spatele si in patru labe, in timp ce tu stai langa el, sa il prinzi daca se impiedica.

La un an si jumatate, cand copilul incepe sa umble si sa-si mentina echilibrul mai bine, tine-l de mana si urcati scarile impreuna.

Multi copii nu invata sa coboare scarile pana pe la varsta de trei ani, decat coborand cu spatele.

De altfel, unii copii isi dezvolta aceste abilitati incet, dar sigur si la locul de joaca: pe tobogane, pe scari, etc.

Totusi, pana la varsta de trei ani, e bine sa-ti supraveghezi copilul tot timpul.

Supravegherea copiilor cand sunt in preajma scarilor este foarte importanta in prevenirea accidentelor si evenimentelor neplacute.


loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro