8 lucruri false despre anticonceptionale
Ai inceput sa iei anticonceptionale sau intentionezi sa iei, insa te temi de anumite efecte secundare. Ai auzit tot felul de lucruri si situatii care te descurajeaza. Mai jos vei gasi cele mai intalnite 8 lucruri false despre contraceptive si adevarul despre ele.

1. Contraceptivele ingrasa

Contraceptivele nu ingrasa. Lipsa unor exercitii fizice si consumul exagerat de alimente sunt cauzele care duc la cresterea in greutate. Majoritatea femeilor care iau anticonceptionale nu au parte de o schimbare majora a greutatii din cauza acestora.

2. Contraceptivele duc la defecte genetice

Contraceptivele nu vor afecta in niciun fel sanatatea viitorului tau copil.

3. Nu voi putea avea copii nici in momentul in care imi doresc acest lucru

Contraceptivele nu iti afecteaza in niciun fel intentia viitoare de a avea un copil. Atunci cand iti doresti un copil si incetezi sa iei anticonceptionale, poti ramane insarcinata fara probleme.

4. Contraceptivele imi vor impiedica dezvoltarea

Anticonceptionalele nu au nici o legatura cu cresterea si dezvoltarea ta. Organismul se va dezvolta in continuare fara probleme.

5. Nu pot lua contraceptive pe termen lung

Nu trebuie sa renunti la anticonceptionalele, in ideea ca ai avea nevoie de o pauza.

6.  Este periculos sa iau anticonceptionale in perioada in care alaptez

Contraceptivele nu reprezinta un pericol pentru alaptare, insa este recomandat ca acestea sa fie luate dupa ce organismul tau a inceput sa produca lapte.

7. Anticonceptionalele cauzeaza infarct si cheaguri de sange

Femeile sanatoase si nefumatoare, care iau anticonceptionale nu au prezentat riscul de a face un atac de cord. Exista un risc scazut de a avea cheaguri de sange, insa acesta este mai scazut decat cel din perioada sarcinii.

8. Anticonceptionalele duc la aparitia cancerului

Dimpotriva, folosirea contraceptivelor scade riscul de cancer ovarian si endometrial, iar cancerul la san nu are nicio legatura cu folosirea anticonceptionalelor.

D cartoon porn oar anumite cercetari arata ca folosirea prelungita a anticonceptionalelor poate duce la cancer cervical, insa inca nu s-a dovedit stiintific o asemenea situatie.

 

Pentru intrebari si informatii suplimentare, intra in FORUM-ul anticonceptionale.ro - Anticonceptionalele: pro si contra.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro