Tratamentul hormonal al cancerului de prostata creste mortalitatea
Wednesday, 01 October 2008 14:14

In cazul barbatilor care au cancer de prostata aflat intr-un stadiu avansat, terapia cu hormoni este asociata cu o rata crescuta a mortalitatii, conform unui studiu al Societatii Americane de Radiologie si Oncologie preluat de Reuters.

 

"Studiul nostru ne arata ca persoanele de peste 70 de ani care au cancer de prostata si care fac tratament hormonal sunt mult mai expuse la deces. Astfel, terapia nu ii ajuta in lupta impotriva cancerului, ci le face mai mult rau", a spus Dr. Amy M. Dosoretz care a condus studiul.

Studiul a implicat un numar de 1700 de oameni, cu varsta de 70 de ani si peste, cu inceput de cancer de prostata, care au fost supusi unei terapii cu hormoni pentru o perioada de 3,5 luni. Terapia cu hormoni a scazut nivelul de androgen, hormon care stimuleaza cresterea celulelor cancerului de prostata.

Dupa o perioada de 5 ani, barbatii care au facut terapie cu hormoni erau cu 20% mai expusi la deces din orice cauza posibila, comparativ cu pacientii care urmau alt tip de terapie. Rezultatele nu au fost diferite nici dupa ce au fost luati in calcul factori ca varsta sau greutatea, desi acestia influenteaza cancerul de prostata.

"Inca e neclar de ce terapia cu hormoni poate creste riscul de deces in cazul barbatilor in varsta care au cancer de prostata. In orice caz, prezenta altor afectiuni poate creste riscul unor complicatii ale tratamentului, inclusiv complicatii cardiovasculare", a spus Dosoretz.

 

Publicat de: Marinela Gheorghe

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro