Nasterea prin cezariana salveaza viata bebelusilor
Monday, 08 September 2008 15:01
Cezariana poate salva viata majoritatii copiilor care se nasc foarte timpuriu (de la 22 la 25 de saptamani de sarcina, in loc de 40), arata un nou studiu preluat de Reuters.

Folosind cartoon porn date ale nasterii si ale mortii bebelusilor dintre anii 2000-2003, Dr. Michael H. Malloy de la Universitatea de Medicina din Texas a analizat efectul nasterii prin cezariana in ceea ce priveste supravietuirea copiilor in primele 27 de zile de viata, care au fost nascuti prematur.

Comparativ cu o nastere normala, cezariana a imbunatatit supravietuirea copiilor nascuti intre a 22-a si a 25-a saptamana de nastere, a descoperit Malloy.

Moartea de dupa nastere a bebelusilor nascuti prematur era cu 42% mai scazuta in cazul nasterii prin cezariana decat in cazul unei nasteri vaginale.

Exista insa multi alti factori care duc la necesitatea unei nasteri prin cezariana. Mai mult de 80% dintre femei care nasc intre a 22-a si a 31-a saptamana de sarcina prezinta un aspect care duce la necesitatea de a naste prin cezariana, cum ar fi nasterea multipla, defecte ale fetusului sau dureri mari la nastere.
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro