Calitatea somnului scade cu varsta, dar consecintele se diminueaza
Monday, 01 September 2008 15:00
Oamenii de 80 si 90 de ani dorm mai putin si prezinta o calitate mai scazuta a somnului fata de persoanele mai tinere, insa ei sunt si cei care tind sa se planga mai putin de senzatia de oboseala sau stare de somnolenta in ziua imediar urmatoare, spun cercetatorii americani.

Dr. Mark L. Unruh si colegii lui au implicat in studiu un numar de aproximativ 5,000 de subiecti adulti care au completat chestionare detaliate asupra somnului de acasa.

S-a folosit si un test al somnului, numit "polysomnography", care a aratat ca media totala a somnului din timpul noptii a scazut de la 386 de minute in cazul femeilor de 40 de ani la 341 de minute in cazul celor de 80 de minute sau mai in varsta. In cazul barbatilor, timpul a scazut de la 361 de minute la 326.

Studiul a aratat de asemenea diferente majore intre femei si barbati. La barbati, varsta inaintata avea legatura cu un somn mai putin profund.

In ceea ce le priveste pe femei, s-a descoperit ca nu exista o legatura propriu-zisa intre varsta si capacitatea de a cartoon porn adormi repede. In schimb acestea raportau un somn mai agitat.

In momentul in care adultii au parte de o calitate scazuta a somnului, ei ar trebui sa ia in serios aceste probleme, odata ce cauza nu consta in varsta inaintata, a spus Unruh.

In prezent sunt recomandate diferite tratamente pentru imbunatatirea calitatii somnului la adulti, printre care managementul stresului sau a problemelor, terapia comportamentala sau folosirea melatoninei.


Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro