Pubertatea duce la agresivitate
Wednesday, 27 August 2008 08:24

Fetele care intra in pubertate mai devreme decat alte fete tind sa fie mai agresive, insa numai daca nu au o relatie apropiata cu parintii.

 

Cercetatorii au descoperit ca fetele care ajungeau la pubertate mai repede prezentau un comportament mai violent, intrau mai usor in conflicte si batai sau aveau obiceiul de a raspandi zvonuri.

 

In orice caz, aceasta situatie aparea numai la adolescentele ale caror parinti nu se ingrijeau propriu-zis de cresterea fetelor lor, prin aceasta intelegandu-se si discutarea de probleme sau supravegherea iesirilor acestora.


"Studiul nostru arata ca fetele se comporta diferit la pubertate. Cele care au parinti care se implica in procesul de maturizare al adolescentelor lor le ajuta sa treaca mai usor peste aceasta perioada oarecum dificila.", a spus Dr. Sylvie Mrug de la Universitatea din Alabama.

Pentru studiu, cercetatorii au interogat 330 de fete din SUA. Un sfert din ele erau considerate "mature inainte de vreme" deoarece au avut primul ciclu menstrual cu un an cartoon porn mai devreme decat fetele de aceeasi rasa sau etnicitate.

Nu s-a gasit o legatura logica intre o aparitie timpurie a pubertatii si prezenta agresivitatii. Cel mult s-a luat in considerare faptul ca fetele respective tind sa petreaca mai mult timp cu baieti de varste mai mari, lucru care le poate aduce o influenta negativa.

Echipa de cercetatori a pus intrebari fetelor referitoare la relatia lor cu parintii, cat de apropiate sunt de mamele lor, daca fac lucruri impreuna si altele. Fetele care au raportat o relatie rece sau chiar conflictuala cu parintii tindeau sa fie mai agresive in viata de zi cu zi, ele fiind si cele care au intrat in pubertate mai devreme.

Mrug a spus ca parintii trebuie sa fie cat mai intelegatori si mai apropiati de fetele lor in perioada pubertatii, deoarece schimbarile care se produc in organismul acestora poate provoca stres si confuzie.

Mai mult, Mrug a spus ca parintii nu trebuie sa ezite sa vorbeasca despre tendinta acestei varste de a fuma, a bea alcool, a se implica in conflicte sau a face sex. Insa parintii trebuie sa evite sa discute pe un ton ridicat sau sa dea impresia de morala, doarece acest lucru poate duce la o situatie exact inversa celei scontate.

 

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro