Schizofrenia poate fi tratata cu estrogen
Tuesday, 26 August 2008 08:05
Femeile care sufera de schizofrenie si care urmeaza un tratament cu antipsihotice isi pot ameliora boala daca urmeaza un tratament cu estrogen, arata un nou studiu.

"Multe femei au raportat o legatura intre simptomele psihozei si schimbari majore in ceea ce priveste ciclul lor menstrual, nasterea unui copil sau inceputul menopauzei", a spus Dr. Jayashri Kulkarni.

Mai mult, experimentele pe animale arata ca estrogenul regleaza substantele chimice ale creierului, si anume dopamina si serotonina, cele care sunt vazute ca factori generatori ai schizofreniei.

Kulkarni, director al centrului de cercetari psihiatrice de la Universitatea din Monash impreuna cu o echipa din Melbourne, Australia, a studiat efectele estrogenului timp de 28 de zile asupra unor femei care au nascut si carora li s-a administrat estrogen sau un medicament placebo, simultan cu tratamentul cu antipsihotice.

Estrogenul a redus considerabil simptomele psihozei, comparativ cu medicamentul placebo. Mai mult, s-au observat imbunatatiri in cazul femeilor care nu raspundeau la tratament.

"O femeie a dezvoltat o schizofrenie avansata la scurt timp dupa ce a nascut, astfel ca a petrecut 8 ani de zile mai mult in spital decat in afara lui. Tratamentul cu estrogen a ajutat-o sa treaca de la neputinta de a se ingriji singura la capacitatea de a munci si de a trai independent", au spus cercetatorii.

Kulkarni a spus ca alte studii se afla in curs, iar metoda de tratament cu estrogen deschide o noua cale spre vindecare in cazul schizofreniei, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro