Rezultatele mamografiilor vor fi universale
Thursday, 14 August 2008 07:50
Mamografia care se realizeaza in SUA va fi aceeasi cu cea utilizata in Europa in detectarea cancerului la san, conform unui raport publicat in Jurnalul Institutului National de Cancer. Rezultatele arata ca metoda de control la un interval mai mare de timp folosita in Europa poate fi folosita cu succes si in SUA.

Cercetarile au comparat un control realizat "la intamplare" in Vermont, cu unul "programat", realizat in Norvegia. In cazul din urma, controlul a fost recomandat de un medic. Opusul acestei situatii consta in faptul ca femeile erau sfatuite sa mearga la control pur si simplu, prin intermediul unor scrisori distribuite in functie de o categorie de varsta. Mai mult, intervalul dintre perioadele de control era mai scurt si implica o singura mamografie in detrimentul a doua controale separate.

In cadrul studiului, Dr. Berta M. Geller de la Universitatea Vermont din Burlington a comparat cazurile de cancer a 45,000 de femei din Vermont cu cele a aproximativ 195,000 care si-au facut controale in Norvegia.

Cele doua modalitati de control au fost asemanatoare in ceea ce priveste rezultatele. La fiecare 1000 de femei controlate in fiecare an, au fost identificate aproximativ 3 femei cu cancer la san.

"Rezultatele noastre arata ca modalitatile de control din Norvegia si Vermont au fost asemanatoare, astfel ca ambele ofera o diagnosticare sigura si exacta."

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale cartoon porn la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro