Mortalitatea in cazul cancerului la san creste odata cu greutatea
Friday, 08 August 2008 13:31
Indexul greutatii corporale (BMI) este asociat cu o rata scazuta de supravietuire in cazul femeilor cu cancer la san, conform Jurnalului Clinic Oncologic. BMI reprezinta raportul dintre inaltime si greutate, fiind folosit in special pentru a se stabili daca un pacient prezinta o greutate care nu se incadreaza in limitele normale.

"Am descoperit recent ca un BMI ridicat si o sarcina recenta sunt asociate cu o crestere a mortalitatii in cazul femeilor care sufera de cancer la san.", a spus Dr. Gillian C. Barnett. "In urma acestui studiu vrem sa dam sfaturi referitoare la modalitati de pierdere in greutate in cazul femeilor care au acest tip de cancer.", a mai adaugat el.

Pentru studiu au fost folosite date de la o cercetare epidemiologica si de analizare a factorilor de risc in cazul ereditatii cancerului.

Femeile cu un BMI ridicat erau cu 52% mai predispuse sa moara decat cele care care aveau un BMI scazut.

"Viitoare studii vor incerca sa clarifice mai bine relatia dintre mortalitate, cancerul la san si BMI".

Mortalitatea era mai crescuta in cazul femeilor care aveau mai mult de patru sarcini sau in cazul celor care avusesera o sarcina recent.

In schimb, consumul de alcool, cel slab si cel moderat, era asociat cu o reducere a riscului de mortalitate de pana la 22%.

"Aceasta asociere a consumului de alcool cu o scadere a mortalitatii este surprinzatoare. Nici un alt studiu de pana acum nu a aratat o asemenea corelatie.", a spus Barnett.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la cartoon porn sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro