Antiretroviralele nu inlocuiesc prezervativele
Thursday, 07 August 2008 12:45

Infectarea cu HIV s-ar putea raspandi in urmatorii 10 ani daca persoanele cu HIV pozitiv care iau antiretrovirale nu folosesc si prezervativul, spun cercetatorii din Australia.

 

Acest avertisment, publicat in The Lacet, a venit in urma anuntului Comisiei Elvetiene de analizare a HIV/ AIDS ca cei care fac tratament cu antiretrovirale nu mai reprezinta un risc de infectare pe cale sexuala a altor persoane.

Cercetatorii australieni admit ca riscul este unul mai scazut, insa el inca exista.

"Factori cum ar fi un raspuns necorespunzator la cartoon porn tratamentul efectuat, precum si prezenta altor infectii cu transmitere sexuala pot creste riscul transmiterii HIV", au mai spus ei.

"Impresia falsa de siguranta a dus la reducerea folosirii prezervativelor in randul homosexualilor, lucru care a dus la o crestere a celor infectati cu HIV, desi cei care erau deja bolnavi foloseau terapia cu antiretrovirale."

In baza unor metode matematice, cercetatorii apartinand Centrului National de Epidemiologie si Cercetari Clinice din Sydney au aratat ca, in timp ce riscul transmiterii HIV la cei care se aflau sub tratament era mai scazut decat in cazul celor care nu fac tratament, totusi riscul transmiterii poate creste odata ce contactele sexuale sunt mai dese.

 

Jonathan Anderson, presedinte al Societatii Australiene de Cercetare a HIV a spus: "Antiretroviralele pot veni ca o completare la protectia oferita de prezervative, insa medicamentele nu pot inlocui folosirea efectiva a acestora. "

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro