Teste de clamidioza obligatorii pentru tineri
Wednesday, 23 July 2008 08:55

Tinerii care sunt activi sexual ar trebui sa isi faca test de clamidioza atat anual, cat si ori de cate ori isi schimba partenerul. Orice persoana ar trebui sa foloseasca un prezervativ atunci cand are contact sexual cu un nou partener, atat timp cat inca nu si-a facut testul respectiv. Agentia de Protejare a Sanatatii din Marea Britanie arata ca numarul celor diagnosticati cu boli sexuale a crescut cu 6% fata de anul trecut.

"Un numar mare de tineri raman nediagnosticati, netratati si inconstienti de riscurile la care se supun ei si pe partener", a spus Peter Borriello, director al Centrului de Infectii HPA.

Raportul persoanelor intre 18-24 de ani din Marea Britanie care sunt infectate cu boli sexuale este de unul la opt persoane in Marea Britanie.

Borrielo spune ca un motiv al cresterii numarului de persoane din statistici care au boli cu transmitere sexuala se datoreaza tocmai faptului ca s-au intensificat testele specifice.

Mai mult de un milion de teste au fost facute in 2007, cu 10% mai mult decat in 2006. "Daca se mentine acest ritm, este posibil sa avem un impact mare in ceea ce priveste controlarea transmiterii bolilor cu provenienta sexuala."

Aproape 10 femei active sexual testate cu clamidioza sunt predispuse la boli pelviene inflamatorii si infertilitate.

Unul din 12 barbati a fost descoperit de asemenea avand clamidioza, considerata cea mai comuna boala cu transmitere sexuala.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro