Parintii invata sa vorbeasca cu adolescentii despre sex
Monday, 21 July 2008 13:12
Un nou program din SUA ii ajuta pe parinti sa vorbeasca deschis cu copiii lor adolescenti despre sex. "Parintii sunt disperati cand vine vorba de discutii deschise cu copiii lor despre sex", spune Mark Schuster, medic la Spitalul de Copii din Boston. "Parintii stiu ca asemenea discutii sunt importante, insa odata ce nici parintii lor nu au vorbit cu ei, nici ei nu pot lua initiativa de a face acest lucru."

In cadrul training-ului, parintii sunt invatati cum sa discute cu adolescentii pe marginea unor subiecte delicate, cum ar fi folosirea prezervativului, bolile cu transmitere sexuala, consecintele unei sarcini si cum sa spui nu unor avansuri sexuale nedorite.

Cercetarile au survenit in urma semnalarii faptului ca rata nasterilor in cazul adolescentelor din SUA a crescut pentru prima oara in 2006 din 1999. Un studiu american arata ca relatiile sexuale si abuzul sexual poate incepe de la varsta de 11 ani.

Studiul a implicat 569 de parinti care au luat parte la training-ul respectiv. Parintii erau invatati sa isi asculte copiii fara sa ii intrerupa, sa ii indrume ce fel de sfaturi sa ia in diverse situatii si sa nu le fie teama sa vorbeasca cu ei atunci cand au nelamuriri.

Dupa fiecare sedinta, parintii trebuiau sa mearga acasa si sa vorbeasca cu adolescentii.

"Ii invatam lucruri in fiecare saptamana, iar ei veneau apoi incantati ca au vorbit cu copiii lor, iar acestia nu au refuzat, ci chiar s-au implicat in discutie, lucru care i-a incantat pe parinti.", a spus Schuster.

Parintii care au luat parte la program au spus ca au reusit sa aiba mai multe discutii cu copiii lor referitoare la sex decat pana atunci.

Schuster a spus ca programul a fost realizat dupa modelul campaniei de pierdere in cartoon porn greutate si de renuntare la fumat.

"In ceea ce priveste firmele, ele au fost de acord cu acest program, deoarece productivitatea poate scadea atat timp cat angajatii sunt ingrijorati de ceea ce se intampla cu viata sexuala a adolescentilor."

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro