Dieta pentru fertilizare
Friday, 18 July 2008 13:55
Noile tratamente de fertilizare pot consta in urmarea unei diete, spun cercetatorii dupa ce au constatat ca barbatii obezi tind sa aiba o sperma anormala si sa aiba probleme cu potenta.

Cercetarile lor, prezentate in cadrul intalnirii Societatii Europene a Reproducerii Umane si a Embriologiei din Spania, s-au corelat cu descoperirile conform carora femeile obeze sunt mai putin fertile.

"Tindem sa credem ca barbatii supraponderali au mai multe probleme de fertilitate, odata ce la femei obezitatea produce astfel de nereguli", a spus Dr. Ghiyath Shayeb de la Universitatea din Aberdeen din Scotia.

Studiul lor de la Centrul de Fertilitate din Aberdeen arata ca barbatii cu o greutate normala prezentau nivele normale de calitate a spermei si aveau mai multa potenta decat barbatii din alte categorii.

"Cercetarile noastre sunt independente de orice alti factori din afara si arata ca cei care vor sa aiba un bebelus sanatos trebuie mai intai sa se asigure ca au o greutate normala", a mai adaugat el.

El a mai spus ca vor fi realizate o serie de studii pentru a se afla care este diferenta dintre barbatii obezi si cei normali, pentru a se vedea daca o calitate slaba a spermei are legatura cu reducerea fertilitatii.

"Mecanismul acestei legaturi poate avea numeroase explicatii: diferente hormonale la barbatii obezi, probleme in zona testiculelor din cauza excesului de grasime, sau un stil de viata si o dieta care duce la obezitate.", a spus Shayeb.

Sursa: Reuters
 
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la cartoon porn sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro