Menstruatiile dese - semn al instalarii menopauzei
Friday, 11 July 2008 14:25
O perioada mult prea scurta intre menstruatii poate reprezenta un prim semn al aparitiei menopauzei pentru multe femei, odata ce o scurgere de sange abundenta poate avea cu totul alte cauze, arata un nou studiu.

Cercetatorii au descoperit ca femeile intre 42-52 de ani, in special cele care se afla in stadiile de inceput ale menopauzei, prezinta o perioada mai mica de 21 de zile intre menstruatii.

Mai mult, aceste perioade nu sunt "ovulatorii", ceea ce inseamna ca femeile au scurgeri de sange, dar nu elibereaza ovuli.

In contrast, perioadele lungi dintre menstruatii - mai mult de 36 de zile - sunt intalnite in perioadele mai inaintate ale menopauzei, arata cercetatorii in Raportul Jurnalului de Obstretica si Ginecologie.

Pe de alta parte, o sangerare abundenta pare sa nu se afle in legatura cu ovulatia, dupa spusele Dr. Bradley J. Van Voorhis de la Universitatea de Medicina din Iowa City.

In schimb, sangerarea abundenta a fost mai des intalnita la femeile care erau obeze sau aveau fibroizi uterini - niste formatiuni non-cancerigene care produc o durere asemanatoare celei care insoteste momentele de scurgere abundenta din cadrul menstruatie.

Cercetarile se bazeaza pe aproximativ 800 de femei din SUA care au fost analizate timp de trei ani. Ele ofereau periodic probe de urina pentru ca cercetatorii sa poata determina cand ovulau; de asemenea, aparitia menstruatiei era consemnata lunar.

In general, cercetatorii au descoperit intervale scurte intre menstruatii in perioada de inceput a menopauzei, iar 44% dintre acestea erau nonovulatorii.

Intervale mai lungi apareau in stadiile mai inaintate ale menopauzei, si doua treimi dintre aceste menstruatii erau nonovulatorii.

In contrast, arata studiul, femeile cu sangerari mai abundente au mai putine eliberari de ovuli - aratand ca o sangerare puternica nu se afla neaparat in legatura cu o schimbare hormonala.

Cercetarile arata ca daca o femeie aflata in perioada de inceput a menopauzei incepe sa aiba perioade neregulate de timp intre menstruatii - lungi sau scurte - sau o perioada mai lunga de sangerare decat in mod normal - lipsa ovulatiei poate reprezenta o cauza.

In contrast, daca singura problema consta intr-o sangerare abundenta, lipsa ovulatiei este mai putin "vinovata" de acest aspect. Insa fibroizii si alte leziuni structurale sunt mai justificate ca motive ale acestei sangerari anormale.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro