Pro si contra anticonceptionalelor pentru femeile de culoare
Friday, 11 July 2008 13:09
Femeile din Africa si America care iau contraceptive orale intr-o doza redusa pot prezenta un risc marit de a suferi de boli de inima sau diabet, arata un studiu.

"La femeile albe, contraceptivele orale cresc rezistenta la efectele insulinei, ii reduc abilitatea de asimilare a glucozei si cresc nivelul de triglicerina din sange", spune Dr. Anne E. Summer si colegii ei de la Institutul National de Sanatate din Maryland.

Astfel, riscurile pe care le implica utilizarea de contraceptive orale difera de la femeile albe la cele de culoare. "Comparativ cu femeile albe, cele de culoare, din Africa si America sunt mai rezistente la efectele insulinei, au o intoleranta la glucoza mai mare si paradoxal nivele mai scazute de triglicerina", spun cercetatorii.

Efectele metabolice ale contraceptivelor orale observate la femeile albe nu pot fi generalizate si in cazul femeilor de culoare.

Pentru a analiza, cercetatorii au examinat efectele contraceptivelor orale, rezistenta la insulina, intoleranta la glucoza si triglicerida la 104 femei sanatoase, afro-americane care nu sufereau de diabet. Dintre acestea, 21 de femei luau contraceptive orale, iar 83 nu luau deloc, fiind folosite ca grup de comparatie.

Studiul a constat in diverse teste, cum ar fi masurarea nivelului de lipide din sange, precum si masurarea tolerantei la o doza orala de glucoza.

Femeile care foloseau contraceptive orale au prezentat un nivel de glucoza ridicat, precum si un nivel ridicat de triglicerina care se afla in crestere. De asemenea, ele erau mai rezistente la insulina decat grupul de comparatie.

cercetatorii au impartit apoi grupul in persoane obeze si persoane non-obeze, repetand analizele. Aceasta arata ca persoanele non-obeze care luau contraceptive erau mai rezistente la insulina decat persoanele din grupul de control si mai intolerante la glucoza.

Evaluarea tuturor acestor rezultate , riscuri si beneficii ale contraceptivelor reprezinta un complex de date care necesita o revenire in cazul femeilor afro-americane.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro