Greutatea scazuta si nasterea prematura duc la autism
Thursday, 10 July 2008 14:23
O greutate scazuta la nastere si venirea pe lume cu mult inainte de termen pot duce la autism in cazul bebelusilor, riscul fiind mai crescut in cazul fetelor, spun cercetatorii de la Centrul din SUA pentru controlul si prevenirea bolilor.

"Medicii pediatri spun ca acei copiii care fie se nasc prematur, fie prezinta o greutate scazuta la nastere au nevoie de o dezvoltare si recuperare mai speciala", spune Dr. Diana Schendel de la Centrul National de Studiere a defectelor din nastere.

Desi pana acum baietii erau mai putini la numar spre deosebire de fete in ceea ce priveste cazurile de autism, pe viitor este posibil sa existe un numar egal de fete si baieti cu autism, avand drept cauza nasterea prematura si greutatea redusa la nastere.

Studiul s-a desfasurat pe baza a 565 de copii autisti care au fost comparati cu 578 de copii fara probleme. Toti s-au nascut in Atlanta in perioada 1981-1993.

Cercetatorii au descoperit ca acei copii care au avut o greutate mai mica de 2,500 grame prezentau de doua ori riscul de a avea autism decat cei care s-au nascut cu o greutate normala. De asemenea, copiii care s-au nascut inainte de a 33-a saptamana de sarcina erau de doua ori mai predispusi la a dezvolta afectiuni in comparatie cu cei nascuti normal.

Fetele nascute cu o greutate sub cea normala prezentau un risc de patru ori mai mare de a avea autism insotit de retardare mentala sau alte dizabilitati, spre deosebire de fetele nascute cu o greutate normala.

Cercetarea se bazeaza pe faptul ca femeile si barbatii prezinta cauze diferite in ceea ce priveste aparitia autismului, dupa spusele cercetatorilor.

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro