Estrogenul poate proteja impotriva cancerului colorectal
Thursday, 10 July 2008 12:53
Femeile cu cancer de colon care au 50 de ani sau mai putin au mai multe sanse sa supravietuiasca acestei boli decat barbatii de aceeasi varsta, insa opusul acestei situatii este valabil in cazul femeilor cu aceasta boala care au mai mult de 50 de ani, arata un raport australian.

Varsta de 50 de ani reprezinta un teren fertil pentru menopauza, iar efectele protective ale estrogenului in cazul cancerului colorectal pot reprezenta o explicatie", spune Dr. Jenn H. Koo.

Pentru cercetare, Koo si colegii lui au analizat date de la aproximativ 2,000 de oameni diagnosticati cu cancer colorectal intre 1997 si 2004. 44% erau femei.

Ei au aflat ca un sfert din femeile de 5o de ani si sub 50 de ani prezentau riscul de a muri din cauza cancerului colorectal decat barbatii de aceeasi varsta, fara sa conteze stadiul bolii in care se aflau atunci cand au fost diagnosticate.

In schimb femeile in varsta, care aveau mai mult de 50 de ani, erau mai predispuse la o moarte sigura in urma cancerului de care sufereau.

Un punct slab al studiului, au notat cercetatorii, a constat in lipsa unui tratament cu hormoni la femeile care intrasera in menopauza. In orice caz, ei spun ca cercetarea lor ajuta la intarirea opiniei ca estrogenul ajuta la protejarea impotriva cancerului colorectal.

Cercetatorii au notat de asemenea ca deoarece femeile erau mai predispuse sa aiba tumori proximale (mai apropiate de punctul unde colonul intalneste intestinul subtire), sigmoidoscopia flexibila - un test pentru cancerul de colon care examineaza zonele joase ale colonului - poate fi mai putin reprezentativ la pacientele femei, spre deosebire de colonoscopia, cu ajutorul careia este vizualizat intregul intestin.

"Studiul nostru arata ca 44% dintre femeile mai batrane de 50 de ani nu au fost diagnosticate corect in cazul unui cancer cartoon porn colorectal atat timp cat s-a folosit sigmoidoscopia flexibila", au concluzionat cercetatorii."

Sursa: Reuters
loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro