De ce ne place sa experimentam?
Wednesday, 09 July 2008 12:45
Oamenii de stiinta psihiatri au identificat o zona a creierului care ne face sa fim doritori de aventuri si de noutati, lucru care poate explica de ce oamenii aleg produsele noi atunci cand fac shopping.

Folosind o analiza a creierului pentru a masura fluxul de sange, cercetatorii britanici au descoperit ca o zona a creierului cunoscuta sub denumirea "ventral striatum" era mai activa atunci cand subiectul alegea obiecte necunoscute in cadrul testelor.

Zona "ventral striatum" este implicata in anumite procese ale creierului, care se ocupa cu transmiterea stimulilor.

Cercetatorii cred ca existenta acestui mecanism de a raspunde la stimuli indica prezenta unei nevoi de a testa tot ce e necunoscut.

"Testarea de experiente noi si necunoscute reprezinta o tendinta fundamentala a naturii umane si animale. Vrem sa testam lucruri noi, de pe urma carora putem beneficia de avantaje pe termen lung.", a spus Bianca Wittmann de la Universitatea de Neurologie din Londra.

Indrazneala aduce cu sine si riscuri, nu numai beneficii. Anumite alegeri pot fi riscante, iar in lumea moderna, alegerea a ceea ce e nou ii face pe unii mai sceptici la tot ce inseamna campanii de promovare si reclame.

Un feedback pozitiv asupra creierului poate de asemenea sa cartoon porn contribuie la crearea de vicii asupra organismului.

"La oameni, cresterea numarului de aspecte noi duce la o nebunie a experimentarii, acesta fiind un aspect si in special o cauza a drogarii", a spus Nathaniel Daw, de la Universitatea din New York, care a lucrat de asemenea la studiu.

Sursa: Reuters


loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro