Sindromul CMV nu are efecte asupra bebelusului
Tuesday, 08 July 2008 09:14

Desi Citomegalovirusul (CMV) este transmisibil fatului in special in al treilea trimestru de sarcina, se pare ca nu exista consecinte serioase asupa nou-nascutului, arata Jurnalul Medical BJOG.

Dr. Liat Gindes, de la Centrul Medical din Tel Hashomer, a spus ca infectiile care apar in al treilea trimestru de sarcina nu necesita o amniocenteza, iar daca aceasta se face, in general rezultatele sunt bune.

 

Gindes si colegii au aratat ca desi nou-nascutii care au infectii CMV pot dezvolta deficiente de auz si tulburari ale dezvoltarii neuronale, inca nu se stie daca o infectare cu acest virus intr-un stadiu mai avansat al sarcinii are efecte mai slabe asupra fatului.

Pentru studiu, cercetatorii au folosit date de la 28 de femei care au dezvoltat infectie cu CMV dupa 25 de saptamani de sarcina. Transmiterea la copii a fost analizata in cazul a 21 de sarcini. O femeie si-a pierdut sarcina la 34 de saptamani.

Nici unul dintre cei cartoon porn 20 de bebelusi nascuti nu a prezentat simptome ale unei boli sau anumite efecte adverse.

"Desi era vorba de al treilea trimestru in care CMV prezinta o rata crescuta de transmitere, nu au existat efecte asupra bebelusului.", a spus Gindes.

Cercetatorii au avertizat ca acesta a fost un studiu de mici proportii, insa odata ce CMV-ul nu are efecte asupra bebelusului, ei doresc sa sublinieze faptul ca amniocenteza nu e neaparat necesara.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro