Numarul tumorilor la san se va dubla
Thursday, cartoon porn 22 May 2008 16:07

Cinci la suta din tumorile cancerului la san tind sa isi dubleze marimea in doar o luna, dupa cum au spus cercetatorii norvegieni intr-un studiu care incearca sa descopere eventulalele beneficii ale unei evaluari periodice.

 

Studiul, publicat in Jurnalul cercetarii cancerului la san sugereaza de asemenea detectarea unei rate de 26 % pentru o tumoare de 5 mm, si de 91 % pentru o tumoare de 10 mm.

 

Cercetatorii folosesc un program care foloseste baza de date a cercetarilor din domeniul cancerului pentru a calcula cat de repede cresc tumorile si pentru a estima procentul cazurilor de cancer.

 

Aceste date au fost masurate folosindu-se 400,000 de femei cu varste cuprinse intre 50 si 69 de ani. S-a estimat ca 5% din tumori vor creste ca dimensiune in doar o luna, de la 10 mm la 20 de mm. Aceasta mai ales la femeile tinere, dupa cum s-a raportat in urma studiului.

 

Alte 5% din tumori vor avea nevoie de mai mult de 6 ani pentru a creste la aceeasi dimensiune, conform datelor colectate inainte si dupa studiul national desfasurat in Norvegia in 1995. Acesta a implicat mai mult femeile in varsta.

 

Cercetatorii au folosit o formula complexa de calculare a dimensiunii tumorii in diverse momente: la aparitie, dupa interventia chirurgicala, plus la anumite intervale de timp.

 

Cercetatorii au spus ca descoperirile lor ii vor ajuta in dezbaterile referitoare la necesitatea mamografiilor regulate. Unele tari ofera mamografii doar odata la trei ani, in timp ce studiile releva faptul ca mamografiile salveaza vieti.

 

Nu exista indoieli asupra faptului ca descoperirea in timp util a cancerului duce la o tratare mai usoara si mai eficienta.

 

Cancerul la san ocupa locul intai in clasamentul tipurilor de cancer care provoaca decesul femeilor din intreaga lume, conform Societatii Americane a Cancerului. Grupul estimeaza ca aproximativ 460,000 de femei au murit din cauza cancerului la san in 2007.

 

"Scaderea numarului de decese cauzate de cancerul la san, aceasta in tarile dezvoltate, se datoreaza unei depistari timpurii a tumorilor cu ajutorul mamografiilor si a imbunatatirii tratamentului", a mai spus medicul.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro