Anorexia duce la sinucidere
Thursday, 22 May 2008 15:11

Tentativele de sinucidere nu sunt o noutate atunci cand vine vorba de persoane care au probleme cu anorexia, iar riscul apare mai mult la cei care varsa decat la cei care doar se abtin sa manance o anumita cantitate de mancare, dupa cum au raportat Dr. Cynthia M. Bulik si colegii lui.

 

Obsesia sinuciderii si comportamentul deviant al persoanelor anorexice pe fond nervos "nu trebuie privit ca ceva trecator", dupa cum spune Bulik. "Simptomele unui sinucigas trebuie luate foarte in serios si eliminate cu ajutorul unui profesionist", a mai adaugat Bulik.

 

Bulik, director al Programului de inlaturare a problemelor de nutritie de la Universitatea Carolina de Nord a studiat tipurile de tentative sinucigase ale persoanelor anorexice care s-au inscris in Studiul genetic al anorexiei pe fond nervos.

 

Cei 413 participanti la studiu, majoritatea femei, aveau varste cuprinse intre 16 si 76 de ani. Aproape 17% din grup a raportat cel putin o tentativa de sinucidere. Mai mult de un sfert dintre aceste cazuri a necesitat o ingrijire medicala, dupa cum au raportat medicii in Jurnalul medical psihosomatic.

 

Persoanele cu anorexie nervoasa restrictiva, care consta intr-o abtinere exagerata de la mancare, par sa prezinte cel mai mic risc de la a se sinucide, odata ce cercetatorii au descoperit la sfarsit ca doar 7% din grup a prezentat o tentativa de sinucidere.

 

In mod contrar, 26, 29 si 21 la suta dintre participanti care aveau problema varsaturilor sau cea a unei combinari intre anorexie si bulimie au raportat cel putin o tentativa de sinucidere. Aceste subtipuri implicau fie o singura problema, fie mai multe combinate, cum ar fi varsaturi, laxative, abuz diuretic sau consum de alimente necontrolat.

 

Dincolo de cunoscuta asociere intre depresie si riscul de sinucidere, grupul lui Bulik a descoperit ca intentiile sinucigase erau completate de stari de panica, simptome post-traumatice cauzate de stres, cartoon porn abuz sau dependenta de droguri, comportament deviant sau tulburari de comportament.

 

"Acest studiu arata din nou ca anorexia nervoasa reprezinta o boala mintala grava", a incheiat Bulik.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro