Bufeurile la menopauza
Wednesday, 21 May 2008 15:10

Bufeurile persistente din ultimii ani de menopauza pot aparea la majoritatea femeilor, insa nu e o regula, conform ultimelor cercetari.

 

"Bufeurile sunt de obicei cele mai frecvente simptome la femeile aflate in perioada de intrare in menopauza", dupa cum spune Dr. Alison J. Huang, de la Universitatea din California.

 

Colegii lui au notat in Arhivele Medicinei Internationale: "In majoritatea cazurilor, bufeurile dispar in cativa ani de la aparitia menopauzei, dar unele femei se plang de prezenta acestora si mult mai tarziu dupa ce au intrat in menopauza".

 

Cercetatorii au realizat un studiu in care au fost implicate 3167 de femei in varsta aflate deja in menopauza. Ele aveau varsta de 67 de ani sau mai mult. Grupul a fost supus la teste timp de 3 ani, urmarindu-se in special prezenta si evolutia bufeurilor.

 

Initial, 375 de femei au raportat bufeuri iritante . Simptomele tindeau sa apara mai degraba la femeile cu o educatie mai slaba, care abia intrasera in menopauza sau care luasera recent estrogen.

 

Bufeurile erau asociate cu cresterea in greutate, uscaciune vaginala si insomnie.

 

Trei ani mai tarziu, aceste simptome erau valabile pentru 278 de femei din 375. Mai mult de un sfert din ele aveau simptome persistente.

 

"Viitoarele cercetari vor urmari legatura dintre nivelul de educatie, obezitate, simptome vaginale si tulburari ale somnului in raport cu prezenta bufeurilor", a concluzionat echipa lui Huang.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro