Obezitatea reduce musculatura la nou - nascuti
Thursday, 24 April 2008 13:45

Copiii nascuti de mame supraponderale prezinta la nastere mai multa grasime decat musculatura, in comparatie cu copiii nascuti de mame cu o greutate normala, conform primului dintre studiile care incearca sa raporteze corpul nou-nascutilor la greutatea mamei de dinainte de nastere.

 

Obezitatea e in crestere in ceea ce priveste femeile insarcinate, odata ce din ce in ce mai multi copii din America de Nord si Europa cantaresc la nastere 4,000 grame sau mai mult, dupa un raport din Jurnalul American de Obstretica si Ginecologie. Acesti copii cartoon porn cu o greutate neobisnuit de mare la nastere sunt mult mai predispusi sa devina obezi.

 

Totusi, indiferent de greutatea de la nastere, au fost prevazute viitoare probleme cu diabetul in adolescenta.

 

Pentru a intelege mai bine cum greutatea prenatala poate influenta viitorul sanatatii, Fields si echipa lui au folosit PEA POD, " un sistem asemanator cu componenta unui corp uman", pentru a masura nivelul de grasime din corp, greutatea corpului in sine si greutatea totala pentru 72 de bebelusi nu mai mari de 35 de zile.

 

Nu s-a gasit nici o diferenta de greutate intre bebelusii nascuti de mame cu o greutate normala si cele care prezentau obezitate.

 

Totusi, bebelusii nascuti de mame obeze pot prezenta un risc mai mare de a face diabet deoarece ei au o masa mai scazuta de musculatura, noteaza Fields intr-un interviu. "Asta ar explica de ce majoritatea acestor copii vor avea diabet, deoarece musculatura este cea care consuma cea mai mare parte a zaharului din organism."

 

"A fost foarte dificil sa masuram nivelul de grasime din corpul bebelusilor", a spus Fields. Inainte, sa facem asa ceva ne lua cateva ore bune, deoarece foloseam o multime de aparate diferite. Acum, datorita acestui PEA POD ne ia numai cinci minute.", a spus Fields.

 

"Aparatul e scump, noteaza Fields, estimand ca doar 15 aparate sunt folosite in intreaga lume." Cu toate acestea, el spune ca din ce in ce mai multe spitale le vor folosi in curand.

 

"Masurarea corpului la nastere poate aduce un plan al starii de sanatate mai bine definit decat o simpla schema a nivelului greutatii", a adaugat Fields, "dar intrebarea ramane la ce ar trebui facut in momentul in care la nastere unii bebelusi prezinta o greutate mai mare decat cea normala. Una dintre posibilitati", spune Fields, "ar fi ca mamele sa fie incurajate sa alapteze de la san." Cercetarea lui a demonstrat ca odata ce bebelusii nu sunt alaptati de la sanul mamei, ei tind sa se ingrase odata cu cresterea in varsta.

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro