Sportul reduce riscul nasterii premature
Wednesday, 23 April 2008 15:48

Femeile care sunt active din punct de vedere fizic in perioada sarcinii isi pot diminua sansele de a naste prematur, conform rezultatelor unui studiu danez. Au fost urmarite pentru studiu aproximativ 87,000 de femei insarcinate dintre anii 1996 si 2002.

 

Aproximativ o treime dintre femeile care au participat la cartoon porn acest studiu au facut diferite exercitii fizice in perioada sarcinii, cum ar fi inot sau alte activitati cu un grad redus de efort: aerobic, dans, plimbari in aer liber, ciclism sau yoga.

 

Majoritatea femeilor implicate in asemenea activitati timp de una, doua ore pe saptamana sau uneori mai mult, au raportat o perioada de sarcina normala.

 

Juhl si colegii lui au descoperit ca femeile care se implicau in activitati sportive cum ar fi inot sau alte activitati care presupuneau un mic efort fizic erau mai putin expuse pericolului de a naste prematur decat femeile care nu faceau exercitii in perioada sarcinii.

 

Intr-un raport al Jurnalului American de Epidemiologie, Juhl si colegii lui au spus ca descoperirile lor confirma recomandarile autoritatilor care se ocupa cu sanatatea populatiei din Danemarca, Norvegia, Marea Britanie si SUA, care sugereaza ca femeile insarcinate sa faca exercitii fizice la un nivel asemanator cu cele care nu sunt insarcinate.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro