Un nou program de imbunatatire a alaptarii
Tuesday, 22 April 2008 13:15

Urmarirea unui program de hranire la san pare a fi mai benefica pentru cresterea greutatii bebelusilor, incurajand alaptarea continua mai degraba decat o rutina stabilita de copil. Recomandarile traditionale au fost mult inlocuite cu alaptarea "baby-led", care consta in hranirea copiilor pentru un timp nelimitat de la primul san si care prevedea sa nu fie folositi ambii sani la fiecare alaptare, dupa cum a spus Dr. C. Anne Walshaw. Acest tip de sfaturi nu sunt sprijinite de psihologia lactatiei.

Dupa ce s-a observat o crestere slaba in greutate printre copii hraniti la san in functie de cererile lor, Walshaw si colegii lui au comparat cresterea in greutate la copiii care erau hraniti numai de la un san. 31 de perechi de mama cu copil au urmat programul de hranire impus de bebelus si un grup similar de 32 de perechi mama- copil au urmat programul traditional de hranire.

 

Hranirea traditionala a implicat folosirea ambilor sani pentru hranire, pentru fiecare san acordandu-se nu mai mult de 10 minute. Alaptarea de la primul san pentru mai mult de 10 minute era asociat cu o crestere redusa in greutate de la primele 6 saptamani pana la urmatoarele 8 de hranire exclusiva de la san, au raportat cercetatorii in Arhivele Bolilor specifice Copilariei.

 

"Metodele traditionale aduc un avantaj in mecanismul psihologic al hranirii la san", spune Walshaw. O hranire regulata, pentru un anumit timp de la fiecare san in parte conditioneaza la bebelus renuntarea la sfarcul mamei.

 

In contrast, alaptarea in functie de cererile bebelusului poate slabi reflexul de renuntare la san odata cu suptul timp indelungat, si poate mari treptat productia de lapte odata cu folosirea unui singur san la fiecare alaptare.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro