Vitaminele pot mari rata mortalitatii
Tuesday, 22 April 2008 11:09

Suplimentele de vitamine luate de milioane de oameni in speranta prelungirii duratei de viata poate creste in anumite cazuri riscul unei morti premature, spun unii cercetatori. Oamenii de stiinta au trecut in revista 67 de studii care cuprindeau 230,000 de subiecti pentru a vedea daca asa numitele vitamine ajuta la prelungirea vietii, dupa cum se asteapta.

 

Ei au descoperit ca vitamina C, luata in incercarea de a evita raceala, pare sa nu aiba de fapt nici un efect pozitiv, dar nici unul negativ. "Rezultatul de baza arata ca nu sunt recomandate suplimentele de antioxidanti in ceea ce priveste starea generala de sanatate a populatiei sau la pacientii cu anumite boli", spune Goran Bjelakovic de la Spitalul Universitar din Danemarca.

 

"Nu putem gasi nici o evidenta in sustinerea consumului de suplimenti antioxidanti pentru a se reduce riscul unei morti premature la oamenii sanatosi sau la cei cu diverse boli". El a mai adaugat: "Cercetarile analizei noastre arata ca daca persoanele din grupurile de cercetare primesc antioxidanti cu beta-caroten, vitamina A si E, creste riscul ratei mortalitatii. Nu s-a descoperit nici un indiciu ca vitamina C sau seleniumul poate avea efecte negative sau pozitive".

 

Antioxidantii sunt vazuti ca auxiliari in protejarea corpului in fata radicalilor liberi si a moleculelor reactive intr-un grad ridicat care pot cauza rau creierului si altor tesuturi. Departamentul de sanatate spune ca cei mai multi oameni sunt capabili sa isi pastreze nevoile de hrana prin mentinerea unei diete variate si echilibrate, incluzand din plin legume si fructe. Suplimentele pot fi luate in anumite circumstante, cum ar fi la femeile gravide sau la cele care alapteaza.

 

El a adaugat: "E nevoie sa fim atenti la administrarea de doze mari de suplimente purificatoare de vitamine, incluzand vitamine antioxidante, minerale, odata ce inca nu a fost stabilit impactul pe termen lung si astfel nu pot fi folosite odata ce nu se cunosc riscurile."

 

O parte a industriei de vitamine critica selectia facuta de aceste studii, spunand ca ele se opresc numai la reducerea mortalitatii in defavoarea altor avantaje care apar in alte studii.

 

Serviciul de Informatii cu privire la suplimentele pentru sanatate spune ca cercetarea arata rezultate inconsistente si ca nu a fost descoperit nimic nou.

Sursa: Reuters

loading...
 
 


Iau cartoon porn anticonceptionale la sfatul:
 
 
 
©ANTICONCEPTIONALE.ro
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul scris al anticonceptionale.ro